Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en bestaat uit interventietechnieken en is evidence based  voor depressie, examenvrees, gewichtscontrole en PTSS. Celbioloog dr. Bruce H. Lipton onderschrijft deze methode. Het is een techniek die je helpt om gevoelens te neutraliseren en te ontladen. Eerst stemmen we af op het gevoel, dan roepen we een positief gevoel op en vervolgens kloppen we op specifieke plekken op het lichaam, terwijl we afgestemd blijven op het negatieve gevoel.

Een hele korte uitleg over de biochemische werking van EFT:
Angst wordt door glutamaat opgeslagen in de amygdala (hersenstam). GABA en serotonine maken de aangeleerde angstverbinding vrij. Door het kloppen wordt het produceren van serotonine in de prefrontale cortex gestimuleerd. Dat zorgt dat GABA vrijkomt. En daardoor kan glutamaat angsten niet meer vasthouden.

Je ervaart direct verlichting en in de dagen erna merk je dat er iets fundamenteels veranderd is bij je. En daar op kun je verder gaan bouwen.

Lichamelijke klachten
EFT helpt bij het verminderen en soms zelfs oplossen van lichamelijke klachten. Deze techniek kan zelfs worden ingezet als een ondersteunende behandeling bij vastgelopen herstelprocessen en bij chemotherapie.

Emotionele klachten
EFT helpt sterk bij het verminderen van emotionele klachten. Denk daarbij aan o.a. angsten, fobieën en trauma’s. Maar ook aan diepgewortelde overtuigingen, die het je moeilijk maken om gelukkig te zijn.  Niet over bepaalde gebeurtenissen of gekwetsheid heenkomen maakt het leven niet makkelijk. EFT helpt om dit werkelijk te verwerken, zodat de blokkade verdwijnt en er ruimte komt voor vergeving, liefde en geluk.

Speelt dit in je leven?

  • je hebt regelmatig last van overweldigende emoties, zoals woede of angst
  • je hebt het idee dat als je zo doorgaat je binnenkort thuis zit met een burnout
  • je hebt last van een bepaald beeld of dwanggedachte dat je maar niet uit je hoofd krijgt na een bepaalde gebeurtenis
  • je hebt veel last van negatieve en/of belemmerende overtuigingen die het leven of het werken bemoeilijken
  • je klapt regelmatig dicht tijdens presentaties of leiding geven
  • je vindt dat er ECHT iets moet veranderen, anders ‘wordt het nooit wat’
  • etc

Dan is een sessie wellicht iets voor jou.

Afspraak maken
Als je af een oplossing zoekt voor jouw emotionele en/of lichamelijke belemmering, neem dan contact met me op (zie contact) om een afspraak voor één sessie. We zullen de techniek toepassen en we kunnen dan meteen kennismaken. Dan weet je of EFT iets voor jou is en of ik de juiste coach/therapeut voor jou ben. En dan kun je besluiten verder te gaan of niet.

Een sessie duurt één uur en bedraagt € 90,- (incl. BTW)
(bekijk hier de Algemene Voorwaarden)


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"