Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Blog

Opstellingenmiddag 11 november 2022

Systemisch Werken
Van 13.00 tot 17.00 uur. Je bent welkom met je vraag. Ik stel in stilte op, dat wil zeggen, de vraag vertel je alleen aan mij. De rest van het gezelschap staat representant voor alle elementen in jouw vraag. En omdat ze jouw vraag niet kennen, kunnen ze alleen maar met aandacht voelen wat er is in het moment en dat met je delen. Zo kun je zien wat het veld je wil laten zien. En ook kun je ervaren wat er gebeurt als je een bepaalde beweging of stap maakt. Dus wees welkom! Lees verder voor meer informatie.
Systemisch Werken

All we need is love, love is all we need

Waar je tegen strijdt, wordt alleen maar groter. Waar je oorlog tegen voert, wordt alleen maar lelijker. Er is een hogere weg: liefde. En soms/vaak wordt gereageerd op de liefderespons, alsof die zoetsappig en knullig is. "pfff, liefde... daar heb je die softe zeikerds weer."
MEER

Help! Ik weet nog steeds niet wat mijn passie is!!

Zijn dit jouw woorden? Dan wil ik je graag wijzen op deze speech van Elizabeth Gilbert. Je kent haar misschien van haar boek 'EAT PRAY LOVE', die verfilmd is met Julia Roberts in de hoofdrol. Dit is een stukje uit een Super Soul TV van Oprah Winfrey. Het is heel inspirerend en bemoedigend voor iedereen, die heel veel interesses heeft, maar niet één bepaald ding heeft, die 't waard is om alles ervoor te laten of een huis voor te verkopen.
MEER

Mijn kinderen komen op 1e kerstdag! Joepie?

Tevreden kijk je de kamer rond. De kerstboom staat er mooi bij. De tafel is prachtig gedekt. En in de keuken is het eten bijna klaar. Het is 1e kerstdag en je bent klaar voor de invasie. De invasie van je kinderen en kleinkinderen. Zodra je daaraan denkt voel je het een beetje rommelen in je buik. Niet dat je er geen zin in hebt.. of dat je je kinderen niet wilt zien. Maar er is iets. Iets dat telkens terugkomt wanneer je je kinderen ziet. Terwijl je probeert te achterhalen wat dat gevoel is, loop je de keuken weer in en checkt of het vlees in de oven al gaar is.
MEER

Ben je positief of negatief ingesteld?

Ga je mee met een negatief verhaal of ben je in staat er iets anders tegenover te stellen? In hoeverre draag je bij aan de negativiteit in de wereld? Als je je eerste gedachten in een situatie observeert en merkt dat die altijd negatief zijn, dan kun je jezelf trainen om positievere gedachten te kiezen. Want als je mee wilt doen om deze wereld op een hoger niveau te brengen, dan zul je je eigen gedachten en gevoelens op een hoger niveau moeten brengen. Het duurt 4:36 minuten.
MEER

1e Kerstdag bij mijn ouders. Joepie?

Daar sta je dan. Met je gezin op de stoep bij je ouders. Je man heeft jullie oudste opgetild, zodat hij kon aanbellen en jij wiegt de jongste in je armen. En terwijl je wacht op het opengaan van de deur, voel je de pijn in je buik al. Want... je ziet er tegenop. Kerst betekent namelijk voor jou niet alleen een mooie kerstboom, gezellige liedjes en lekker eten, maar ook familieverplichtingen. En daar krijg je elk jaar weer buikpijn van. Je zou willen dat het een gezellig samenzijn is, maar je ervaart het als een beoordelingsgesprek.
MEER

Kun je accepteren wat je nu voelt?

Wat zijn je gedachten over wat je nu voelt? Halen die je naar beneden? Verander dan je gedachten. En als je dat moeilijk vindt, probeer dan deze oefening. Want door jezelf te accepteren zoals je NU bent, kun je de negatieve gedachten over dit moment loslaten. In deze video laat ik kort zien hoe je EFT kunt gebruiken om de weg van gedachtenverandering in te slaan. Het duurt 3:09 minuten.
MEER

Wat... als je wel wilt, maar écht niet kunt?

Langzaam zet je de telefoon weer in de oplader. Hij bliept om aan te geven dat hij contact maakt. Je houdt de telefoon nog even vast, om 'm vervolgens los te laten... weer op te pakken.. en met grof geweld tegen de muur stuk te gooien. "KLOOTZAK!!!" schreeuw je, "GORE KLOOTZAK!!!" Nu moet de vaas het ontgelden. Die belandt in stukken in de hoek van de kamer...in een plas bloemenwater met bijna uitgebloeide tulpen. Je pakt nog iets op, maar nog voordat je dat ook richting betonnen muur kan gooien, gaat de deur open en staat je 18-jarige zoon in de deuropening. "MAM! Wat is er gebeurd?"
MEER

#metoo

Deze hashtag heeft wereldwijd een ketting van reacties losgemaakt via sociale media zoals Twitter en Facebook: “If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote "Me too." as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.” Persoonlijk vind ik het geweldig dat er er massaal openheid wordt gegeven aan dit probleem, want er heerst nog veel schaamte en schande rond dit onderwerp.
MEER

Hoelang vertel je dit verhaal al en waarom?

Deze video vertelt waarom we een verhaal vasthouden. En wat we kunnen doen als we weten waarom.  Het duurt 4:06 minuten.
MEER

©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"