Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

#metoo

Young teen woman covering her face with handsDeze hashtag heeft wereldwijd een ketting van reacties losgemaakt via sociale media zoals Twitter en Facebook:

“If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote “Me too.” as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.”

Persoonlijk vind ik het geweldig dat er er massaal openheid wordt gegeven aan dit probleem, want er heerst nog veel schaamte en schande rond dit onderwerp.

En die schaamte en schande zit ‘m niet zozeer bij de daders, maar voornamelijk bij de slachtoffers. Want zodra zij ermee naar buiten komen, is er ‘stront aan de knikker’ (pardon my French).

Het wereldje om de slachtoffers heen is opeens niet meer perfect, harmonieus, rustig, kalm.. noem maar op. Met het naar buiten komen met een verhaal over seksueel misbruik of grensoverschrijdend gedrag, wordt er een beroep gedaan op iedereen in de sociale omgeving van het slachtoffer. En helaas is niet iedereen daartegen bestand en staat het slachtoffer alleen in de kou.

Over het algemeen worden deze incidenten als losstaande gebeurtenissen gezien, maar of het nu eenmalig is of niet, het heeft impact op je leven. Omdat er een aanslag is geweest op je persoonlijke ruimte, op je persoonlijke veiligheid, is je brein in een staat van OPPERSTE ALERTHEID gebracht: je amygdala ziet nu overal gevaar. En als je omgeving slecht heeft gereageerd op jouw ervaring, heeft jouw brein ook niet de gelegenheid gehad om uit die staat van alertheid te komen.
Je kunt de wereld hierdoor dus ook heel anders zien. Overal schuilt gevaar, dat weet je, want … dat heb je zelf aan den lijve ondervonden.Je kunt continue op je hoede zijn op je werk of in gezelschap in het algemeen. Reizen met openbaar vervoer kun je als bedreigend ervaren. Als iemand vriendelijk tegen je doet, kan dat achterdocht bij je opwekken. Iedereen zou je als potentiële dader kunnen zien.

Want je brein vertelt je dat de wereld geen veilige plek (meer) is.

Als jij iemand bent voor wie deze hashtag geldt en merkt dat het nog een negatieve invloed op je leven heeft, dan wil ik – als ervaringsdeskundige – je vertellen dat je er niet mee hoeft te blijven zitten. Je kunt het ECHT achter je laten.

Misschien heb je behoefte om er vooral nog over te praten (en nog niet toe bent aan het loslaten ervan), dan raad ik je aan om een goede psycholoog te zoeken. Voor alles is een tijd. En als je nooit ergens over gesproken hebt en je voelt die behoefte om dat te doen, dan is het goed die tijd te nemen. Zorg goed voor jezelf.

Er is een tijd van praten en een tijd van loslaten. Misschien heb je er al genoeg over gepraat en ben je er aan toe om het los te laten, maar merk je dat dat niet lukt. Dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen. Ik kan je – onder andere met EFT – helpen jezelf hier doorheen te helpen, door je brein weer in staat van NATUURLIJKE ALERTHEID te brengen.
Jouw ervaringen worden geschiedenis en zullen je niet meer lastigvallen in het dagelijkse leven. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat je leven er met sprongen op vooruit gaat.

Ben je toe aan loslaten? Neem dan contact met me op.


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"