Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Boek: ‘De zetel van de ziel’

boek-de-zetel-van-de-zielIn 2016 hoorde ik Oprah Winfrey in een interview vertellen over het boek ‘De zetel van de ziel’ van Gary Zukav. Over de oorsprong van intenties.

Waarom doen we wat de doen? Wat is het onderliggende motief? Ik heb het boek direct aangeschaft en ben het gaan lezen. Ik vond het verhelderend op veel fronten. Het gaf me inzicht over mezelf. Daarnaast zag ik steeds meer het grote nut van mijn werk als EFT therapeut.

Het boek is geschreven door Gary Zukav – een spirituele wetenschapper – die in dit boek onder andere het verschil tussen uiterlijke macht en authentieke macht beschrijft.

Dit boek laat zich niet zomaar lezen. Zoals bij alles eigenlijk: je bent er aan toe of (nog) niet.

Het boek is opgesplitst in vier delen

 1. Inleiding
  Dit deel gaat over de menselijke evolutie, karma, eerbied en het hart.
 2. Schepping
  Dit deel beschrijft intuïtie, licht en intentie.
 3. Verantwoordelijkheid
  Dit deel behandelt keuzes, verslavingen, relaties en zielen.
 4. Kracht
  Dit deel gaat over psychologie, illusie, kracht en vertrouwen.

Gary zet onder andere uiteen

 • het verschil tussen de oude en de nieuwe definitie van evolutie
 • het verschil tussen 5-zintuiglijkheid en multizintuiglijkheid
 • onze ziel ten opzichte van onze persoonlijkheid

Ik vind het een bijzonder boek en heb ‘m eerst in het Nederlands gelezen. Nu ben ik met de Engelse versie bezig, want ik had het idee dat de Nederlandse vertaling niet precies kon uitleggen wat er werd bedoeld.

Enkele passages uit het boek:

 • “Achter iedere handeling, gedachte en gevoel zit een intentie en die intentie is een oorzaak die niet zonder gevolgen blijft. We worden dus verantwoordelijk gesteld voor elke intentie die we hebben.”
 • “Je oogst wat je zaait: daarom moeten we ons bewust worden van al die intenties die aan onze ervaringen ten grondslag liggen, om erachter te komen wat de gevolgen zijn van bepaalde intenties en om onze intenties te kiezen in overeenstemming met wat we willen bereiken.”
 • “De oriëntatie op woede is de intentie van vijandigheid en afstand.”
 • “Elke ervaring en interactie geeft je een gelegenheid om ofwel vanuit het gezichtspunt van je ziel of vanuit het gezichtspunt van je persoonlijkheid te kijken.”

Koop dit boek als je je bewust wilt worden van je intenties, zodat je de juiste intenties kunt kiezen, om je leven te veranderen. >>


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuwe recensie plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"