Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Boek: ‘Vervul je wensen’

boek-vervul-je-wensenDoor de kracht van je fantasie kun je je wensen vervullen. Dat schrijft Dr. Wayne Dyer, één van de belangrijkste leraren van de laatste 40 jaar op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Deze psychotherapeut, auteur en spreker – die in september 2015 op 75-jarige leeftijd overleed – leidt dit boek in met verhalen over de spirituele ontwikkeling van zichzelf en van mensen die hij heeft ontmoet.Door middel van een overzichtelijk en zorgvuldig uiteengezet betoog, legt Wayne uit waarom je denken en je gedrag bepalen of je wensen vervuld worden of niet. Hij neemt je mee in een reis hoe je je denken en je gedrag kunt corrigeren, door te delen wat hij heeft bestudeerd, geleerd, geïnternaliseerd, in de praktijk heeft gebracht en heeft geleefd.

Het boek is na de inleiding opgesplitst in twee delen

 1. De hogere aspecten van jezelf
 2. De vijf grondslagen van ‘Vervul je wensen’

Deel 1 gaat over je zelfbeeld veranderen, je hogere zelf en je hoogste zelf.

Wat Wayne probeert duidelijk te maken in hoofdstuk 1 is dat je zelfbeeld het begin is van de kracht van manifestatie.

“Er is een bewustzijnsniveau waarvoor je kunt kiezen, waarop je – als je bereid bent je zelfbeeld van een gewoon wezen te veranderen – ontdekt dat alle wensen die je voor jezelf hebt in vervulling gaan.”

Aan het einde van het hoofdstuk worden drie suggesties om je zelfbeeld te veranderen gegeven.

In hoofdstuk 2 wordt ‘je hogere zelf’ besproken. Hoe belangrijk het is je de vraag ‘Wie ben ik?’ te stellen. En hoe je de connectie met De Bron maakt en onderhoudt. Ook dit hoofdstuk wordt afgesloten met drie suggesties.

Hoofdstuk 3 nodigt je uit om ‘Je hoogste zelf’ te ontdekken en spreekt een almachtige God buiten jezelf tegen. Maar pleit dat de almachtige God in je is en dat je daardoor God bént. Dus dat jouw naam ook ‘Ik ben die ik ben’ is. Naast de uitleg waarom dat geen godslastering is, wordt uiteengezet dat de woorden ‘Ik ben’ je in harmonie met het goddelijke brengt en je er tegelijkertijd aan herinneren dat je goddelijk bent en dezelfde macht hebt om te scheppen zoals God. De drie suggesties gaan hier ook over.

Deel 2 beschrijft de 5 grondslagen van het vervullen van wensen.

 1. Gebruik je fantasie
 2. Leef vanuit je doelstelling
 3. Voel het
 4. Aandacht alsjeblieft
 5. Nu leg ik me te slapen

Het boek eindigt met een handige samenvatting:
De essentie van het aan het werk zetten van deze diepzinnige lessen in je leven:

 1. Wees bereid je zelfbeeld te veranderen, dat wil zeggen verander wat je voor waar hield
 2. Erken dat je altijd verbonden bent met je bron van zijn
 3. Word bereid ‘Ik ben God’ te zeggen vanuit een ego-loos perspectief
 4. Koester je grootste gave – je fantasie
 5. Leef alsof wat je verlangt er al is
 6. Roep het gevoel op dat je wens vervuld is
 7. Laat je aandacht nooit leiden door iets of iemand anders dan je hoogste zelf
 8. Gebruik de laatste momenten van de dag voordat je gaat slapen om in gedachten je verlangens als vervuld te zien
 9. Stel je open voor alle mogelijkheden
 10. Onthoud altijd:


je bent geboren met mogelijkheden
je bent geboren met goedheid en vertrouwen
je bent geboren met idealen en dromen
je bent geboren met grootheid
je bent geboren met vleugels
je bent niet voorbestemd om te kruipen, dus kruip niet
je hebt vleugels
leer ze gebruiken en vlieg
 

Rumi

Ik vond het een prachtig boek en het maakte me enthousiast om gerichter te oefenen met mijn gedachten en mijn gevoel. Dit boek valt niet te vergelijken met The Secret. De nadruk ligt niet op de mogelijkheid om rijk te worden, maar op het ontdekken van wie je nu eigenlijk bent.

Er staan verhalen in die wellicht vreemd of zweverig lijken, maar het zou zonde zijn dit boek niet te lezen uit angst daarvoor. Je zult datgene dat je nu nodig hebt begrijpen en kunnen toepassen. De andere zaken die je te ver van je bed’ vindt liggen, zullen misschien pas over een tijd van toepassing zijn voor jou. Of misschien wel nooit. Het hangt geheel van jouw persoonlijke levensweg af.

Koop dit boek als je wilt leren hoe je je zelfbeeld kunt aanpassen, zodat je je leven in eigen hand kunt hebben. >>


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuwe recensie plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"