Ik begeleid goed opgeleide,
zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar
bij het oplossen van emotionele blokkades,
zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Veilig bij jezelf

Het Spaanse zoetekoekjesontbijtIn de meivakantie ben ik met mijn gezin naar Mallorca geweest. En het was heerlijk! Een all inclusive gedaan en ik moet zeggen…dat bevalt me wel. Je hoeft je alleen maar bezig te houden met slapen, zwemmen en wandelen. Voor de rest wordt gezorgd. Het eten is klaar wanneer je het restaurant binnenkomt en je kunt lekker opstappen zonder over de afwas na te hoeven denken.

En Olivia vond dat we het Spaanse zoetekoekjesontbijt (zie foto) ook maar in Nederland moeten invoeren.

We hebben het echt heerlijk gehad. Hotel was goed, vriendelijk personeel. Leuke mensen ontmoet. Tja… wat wil je nog meer. En toen we thuis kwamen was de vraag van het reisbureau of we een recensie wilde schrijven. Nou, dat wilden we wel.

Toen lazen we dus ook enkele recensies van anderen. En wat dan zo opmerkelijk is, is dat we kennelijk allemaal in verschillende universa leven. Want sommigen waren totaal niet tevreden. Personeel was stom, eten was niet goed, hotel was slecht gesitueerd, het water was te koud, het zwembad te groot/klein/rond/vierkant, kelner te lang, lift te snel/langzaam. Kortom: dramatische verhalen. Het ene nog erger dan het andere. We begonnen ons af te vragen of ze wel hetzelfde hotel hadden bezocht.

We zijn verantwoordelijk voor ons eigen geluk. En als je van 'binnen' nog wat zaken hebt te verwerken, dan uit dat zich in de buitenwereld. Als we rust ervaren in ons binnenste, dan zullen we de buitenwereld ook als prettig ervaren.

Hadden wij dan nergens last van? Tuurlijk wel. Het hotel was eigenlijk best gehorig, dus je kon vanuit je bed de show beneden gewoon meemaken. (Best luxe eigenlijk) En de bedden kraakten best hard bij elke keer dat je je omdraaide. En soms zaten we in de rook als we op het terras zaten. O ja, we kregen onze retourtickets niet uitgeprint…Tja, eigenlijk waren er best wel zaken die niet helemaal 'goed' gingen. Maar zo hebben we het niet ervaren, want we konden de dag accepteren zoals die kwam.

En als je vrede sluit met het moment, dan heb je nergens 'last' van. Dan kan alles er zijn, zonder dat het (diepgaand) effect heeft op je. Het is maar hoe je ernaar kijkt of hoe je erover denkt.

Je overgeven aan het leven kan lastig zijn. Het kan ook niet lastig zijn. Het hangt af van je innerlijke weerstand. Als je veel hebt meegemaakt, waardoor je een bepaalde terughoudendheid hebt ten opzichte van het leven, dan zul je weinig kunnen ontvangen. Niet dat je het niet wilt, maar je kunt het gewoon niet.

Oplossen van emotionele blokkades helpt je om je veilig te voelen bij jezelf, zodat je je kunt openstellen voor wat het leven je te bieden heeft.

Voel jij je veilig (genoeg) bij jezelf in alle omstandigheden? Wil je er iets mee? En zo ja, wat?
Neem contact met me op als je begeleiding wilt bij dit proces.


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2020 Praktijk "Zijn wie je bent"