Ik begeleid goed opgeleide,
zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar
bij het oplossen van emotionele blokkades,
zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

3 november 2014

Dit Hartversterkertje is verstuurd door Coachingspraktijk 'Zijn wie je bent'

Wat ben jij liever: afhankelijk of zelfstandig?Hallo allemaal!

De nieuwe week is weer begonnen en we kunnen weer aan de slag. Ik weet niet hoe jij erbij zit/staat, maar ik sta nu al enkele dagen op met het liedje van Stevie Wonder in mijn hoofd: "Don't you worry 'bout a thing".

En ik vind dat zo'n geruststellende gedachte dat ik besloot die te delen met je. Want als je je geen zorgen maakt, dan is dat hartversterkend 😉 Zonder stress klopt je hart rustiger, zelfverzekerder en krachtiger. Je bloed gaat beter stromen, je krijgt nieuwe ideeën en hebt meer energie om die ideeën ook uit te voeren. Je voelt je minder moe en opgejaagd. Prettig toch?

Maak je nergens zorgen om. Klinkt goed. Maar hoe kun je dat doen? Want zodra er iets buiten jezelf gebeurt, merk je dat je weer in de stress schiet. Rutte die weer iets leuks zegt over de economie. Of het nieuws dat altijd zo leuk meedoet aan angst zaaien. Of programma's die vertellen welke gezondheidsrisico's je loopt. Er is altijd wel iets waardoor je in de stress kunt schieten. Waardoor je je zorgen kunt gaan maken.

Toen ik jaren geleden besloot mezelf te bevrijden van die terugkerende gedachtenkronkels over hoe slecht het leven wel niet was voor mij en wat er allemaal wel niet mis zou kunnen gaan, ben ik gaan opletten hoe mijn leven was verlopen. En toen ik mijn aandacht verlegde naar de goede dingen in plaats van de vervelende dingen eindeloos in mijn hoofd te herhalen en mijn man er eindeloos mee lastig te vallen, gebeurde er is.

Ik zag namelijk dat er ook een paar echt heel vervelende situaties zijn geweest, die opeens opgelost waren. En dat ik daar niet echt een ontzettend actieve rol in had gespeeld. Nee,… de enige rol die had gespeeld in die situaties was degene zijn die opgaf of losliet. Ik had de situatie eigenlijk opgegeven en door m'n handen in de lucht te gooien de situatie losgelaten. Omdat het buiten mijn vermogen lag er iets mee te doen. Of omdat ik werkelijk geen idee had hoe ik het moest oplossen.

Die paar situaties heb ik opgeschreven in een schrift en ik trainde mezelf om telkens – wanneer ik in de Cirkel van Doemdenken terechtkwam – het schrift te pakken en die enkele situaties opnieuw te lezen. Want… bij elke vervelende situatie zei ik eerst: 'Zie je wel, zo gaat het nou altijd!', maar als ik in mijn schrift las, dan moest ik erkennen dat 'het niet altijd zo gaat', want ik had inmiddels bewijzen dat zaken ook anders kunnen lopen.

En dat gaf me moed om, wanneer nieuwe vervelende situaties zich aandienden, vertrouwen te hebben dat het goed komt. Linksom of rechtsom. En die nieuwe situaties noteerde ik dan weer in dat schrift.
Nu – jaren later – heb ik dat schrift niet meer dagelijks nodig om in te zien, want er is een basisvertrouwen gekomen dat hoe uitzichtloos en moeilijk en vervelend situaties ook lijken, wat er in mij is, is groter, beter, sterker, vindingrijker, intelligenter dan die vervelende situatie.

Dat betekent heus niet dat ik nooit geraakt word door wat er dagelijks gebeurt, was dat maar waar. Maar ik merk wel dat niet alles me meer raakt en dat ik veel sneller contact kan maken met het grootste in mij. Dat ik weer weet wie ik ben. En dan is elke dag wakker worden met zo'n liedje echt een kadootje.

Als je moeite hebt om je geen zorgen te maken, dan kun je als oefening bewijzen verzamelen dat er geen reden is om je zorgen te maken. Zo help je jezelf.

Tot slot heb ik nog een EFT weetje voor je.

Ik wens je een goede week in alle omstandigheden toe !

Warme groeten,


---------------

Wist je dat…

door het toepassen van EFT je authentieke gevoelens en verlangens naar boven komen?
Want als jouw emotionele lading wordt verwerkt
is er eindelijk plaats voor …JOU!

---------------
het is nóóit te laat om volledig uit de verf te komen !
---------------
© copyright 2014 Coachingspraktijk 'Zijn wie je bent'

Wil je mijn Hartversterkertjes via e-mail ontvangen ?


©2020 Praktijk "Zijn wie je bent"