Ik begeleid goed opgeleide,
zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar
bij het oplossen van emotionele blokkades,
zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

15 november 2014

Dit Hartversterkertje is verstuurd door Coachingspraktijk 'Zijn wie je bent'

Een hele goedemorgen!

Vandaag vindt de intocht van Sinterklaas plaats. En er is al veel geschreven, gezegd en gezongen over de discussie rondom Zwarte Piet.

Maak je geen zorgen. Ik meng me niet in de discussie, dus je zult van mij ook geen argumenten lezen waarom wel of geen Zwarte Piet. Maar mocht je geraakt zijn door dit feest op welke manier dan ook, dan wil ik je aanmoedigen om bij jezelf te rade te gaan.

Als je een voorstander bent van Zwarte Piet, kijk dan niet naar degenen die het feest willen veranderen of zelfs verbieden, ondanks jouw zorgvuldige uitleg van het feest. Want hoe jij je voelt hoef je niet af te laten hangen van het doen en laten van een ander. Maar leg je ene hand op je hart en de andere op je buik. Adem diep in naar je buik en adem langzaam uit. Herhaal dit een paar keer en stel jezelf bij elke uitademing de volgende vragen:

"Waarom raak ik van streek bij de gedachte dat het feest moet veranderen?"
"Wat gebeurt er in mij als er geen rekening met mij wordt gehouden?"
"Welke emotie voel ik het sterkst? Angst? Boosheid? Verdriet?"
"Waarom heb ik dit feest nodig?"

Als je een tegenstander bent van Zwarte Piet, kijk dan niet naar degenen die het feest coûte que coûte in stand willen houden, ongeacht jouw geuite gevoelens van gekwetstheid. Want hoe jij je voelt hoef je niet af te laten hangen van het doen en laten van een ander. Maar leg je ene hand op je hart en de andere op je buik. Adem diep in naar je buik en adem langzaam uit. Herhaal dit een paar keer en stel jezelf bij elke uitademing de volgende vragen:

"Waarom raak ik van streek wanneer ik geconfronteerd word met het Sinterklaasfeest? Wanneer ik Zwarte Piet zie."
"Wat gebeurt er in mij als er geen rekening met mij wordt gehouden?"
"Welke emotie voel ik het sterkst? Angst? Boosheid? Verdriet?"
"Waarom heb ik dit feest (niet) nodig?

Luister naar jezelf. Luister hoe jouw innerlijk reageert. Voel waar je pijn zit en sta er bij stil. Haal niet je schouders op, want je hebt met jouw pijn te maken. Wees niet onverschilig, want je hebt met jouw gevoel te maken.
Voel wat je voelt en wees gewoon even samen met je emoties. Duw ze niet weg, maar accepteer jezelf mét die emoties. Durf jezelf te omarmen mét die emoties.
En doe dan wat voor jou werkt om de onderliggende pijn te verwerken: EFT, bidden, stil zijn, mediteren, … wat het ook is dat voor jou werkt.

Heb compassie met jezelf. Want alleen als we liefdevol en compassievol met onszelf kunnen omgaan, ongeacht wat we voelen en denken, kunnen we ook met anderen omgaan, ongeacht wat zij voelen en denken.

Tot slot wil ik graag een betoog over compassie met je delen en je vertellen waarom ik EFT ben gaan bestuderen en gaan gebruiken tijdens coaching. En ik heb nog een quote gevonden over perfectie.

Ik wens je een leuk weekend en zelfcompassie toe in alle omstandigheden!

Warme groeten,

---------------

VIDEO: Wat betekent compassie voor jou?

Soms als ik het heb over compassie of over lief zijn voor jezelf, krijg ik de reactie dat dat 'soft' is of 'zoetsappig'. Of zelfs 'zwak'.

Laatst zag ik dit betoog van Krista Tippett waarin ze een poging doet het woord 'compassie' weer nieuw leven in te blazen. Ik vond het een mooi betoog, dus ik dacht… ik deel 'm even 🙂

Herontdek compassie >>naar boven

---------------

~ Een redmiddel tegen de perfectie: LIEFDE! ~

Friedrich Nietzsche
Duits dichter en filosoof ~ 1844-1900

---------------

Gezondheid boven alles, toch?

We willen een heleboel in ons leven. Een goede relatie, leuke baan, geweldige kinderen, luxe vakanties, mooie auto's… maar boven alles een goede gezondheid. We hebben maar één lichaam en daar moeten we goed voor zorgen.

Toch lijkt het in het dagelijks leven op een tweede plek te komen. Er zijn andere dingen die belangrijker lijken. Zoals werk en inkomen, een huis en spullen… veel spullen. De eerste video die ik ooit zag over EFT ging over geld en overvloed. Ik wist toen niet waar EFT allemaal over ging en dacht één of andere scam te zijn tegengekomen. Maar het liet me niet los en ik ging me erin verdiepen.

Wil je weten hoe ik EFT gebruik? >>naar boven
 

---------------
het is nóóit te laat om volledig uit de verf te komen !
---------------
© copyright 2012-2014 Coachingspraktijk 'Zijn wie je bent'

Wil je mijn Hartversterkertjes via e-mail ontvangen ?


©2020 Praktijk "Zijn wie je bent"