Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Zij mag anders ook wel es bellen, zeg!

Distrusting RivalsOm te ontvangen, moet je geven. Want.. geef en u zal gegeven worden. In alle religies komen deze universele wetten voor. Of je nu betrokken bent bij een religie, een stroming of 'er helemaal niets aan doet', je komt niet onder de natuurwetten uit.

  • Als het onder 0 graden Celsius is, zal water ijs zijn. Of je nu religieus bent of niet.
  • Als je uit een vliegtuig springt, zul je omlaag vallen door de aantrekkingskracht van de aarde. Of je nu spiritueel bent of niet.

  • Als je tegen een boom aanrijdt, zul je de wet van actie = -reactie ervaren. Of je nu atheïst bent of niet.
  • En zo is het ook met de natuurwetten 'geef en je zult ontvangen', 'vraag en je zult ontvangen'. Of je nu bomen knuffelt of niet 🙂

Maar misschien ben je moe van het geven. Misschien heb je al zo vaak je neus gestoten, dat je niet meer tot geven in staat bent. En.. daardoor dus ook niet meer tot ontvangen. Dan ervaar je dus een probleem, want de stroom in je leven is weg!

Stel: je hebt behoefte aan contact met een vriendin, dan kun je zelf contact maken. Maar… die vriendin heeft jou al een tijdje niet gebeld en dat vind jij niet eerlijk. Je vindt dat het niet allemaal van jouw kant alleen moet komen. En in jouw hoofd is er van alles gaan spelen wat de reden kan zijn, waarom zij maar niet belt. Het is in jouw hoofd zelfs zo hoog opgelopen dat het 'waarheid' voor je is geworden. En je gaat je steeds meer verzetten tegen het idee om zelf contact op te nemen.

"Waarom zou ik? Ik had haar het laatst gebeld vorige maand, nu is het haar beurt." En door die stellige houding stop je de stroom in je leven. Want je ontneemt jezelf iets, waar je behoefte aan hebt. Namelijk… haar vriendschap, haar steun, haar liefde.
En dan kom je je vriendin ergens tegen en ze is zo ontzettend blij je weer te zien en te spreken. Ze vertelt dat er van alles in haar leven heeft gespeeld, waardoor ze even andere prioriteiten moest stellen. Je ziet dan dat je haar verkeerd beoordeeld hebt en dat je dus iets gemist hebt. De kans om er voor haar te zijn als vriendin. De kans om vertrouwen te ontvangen van jouw vriendin.

Maar… het is eigenlijk niet zo belangrijk waarom die vriendin geen contact opneemt. Het is veel belangrijker om te gaan ontdekken waarom jou dat zo'n pijn doet!Wat doet dat met jou als jij – in jouw beleving – steeds het initiatief MOET nemen voor contact? Met wie dan ook. Wat brengt dat in jóu naar boven? Waarom móet het 'om de beurt'? Wat betekent dat voor jóu?

Je kunt jezelf een heleboel 'ontvangkansen' ontnemen, omdat je emotionele pijn ervaart. Bijvoorbeeld: je kunt jezelf de gezelligheid van familie of vrienden op een feestje ontnemen, omdat je nog steeds de pijn voelt van een opmerking of handeling van iemand, die ook op dat feestje aanwezig zal zijn. En geconfronteerd worden met die persoon, zal die pijn weer naar boven brengen. En dat wil je niet. Dus ga je niet. Dus kan je je tijd/aanwezigheid niet geven. Dus kan je niet ontvangen. Dus stroom je niet.

Zodra je je emotionele pijn gaat verwerken, zul je zien dat het leven makkelijker wordt. Dat het gaat stromen in je leven. Want contact opnemen – ook al is het niet 'jouw beurt' – is opeens geen moeilijke, vervelende kwestie meer voor je. Je reageert dan alleen vanuit jouw behoefte om contact te maken en niet meer vanuit jouw pijn die erachter lag… want die is opgelost.

Heb jij jezelf weleens plezier en genegenheid ontnomen, omdat je last had van emotionele pijn? Wil je er iets mee? Zo ja, wat?
Neem contact met me op als je begeleiding wilt bij dit proces


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"