Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Boek: ‘De kracht in jezelf’

boek-de-kracht-in-jezelf Dit boek, geschreven door Dr. Joseph Murphy, vertelt over de vermogens van je onderbewustzijn. De manier waarop je denkt bepaalt hoe jouw leven eruit ziet.

Als je gaat letten op de woorden die je – bewust of onbewust – gebruikt, kun je een patroon ontdekken in waarom je leven gaat zoals het gaat.

Je kunt bijvoorbeeld bij tegenslag op twee manieren reageren. Je kunt zeggen "Dat heb ik nou altijd!" of "Ook dit zal meewerken ten goede." De eerste reactie zal je altijd dieper en dieper in de negativiteit brengen en je overtuiging en gevoel daarover alleen maar versterken. De tweede reactie zal je juist hoger en hoger in de positieve spiraal brengen en je gevoel – dat een tegenslag het einde betekent – alleen maar ontkrachten.

We kunnen ons leven veranderen door de manier waarop we denken te veranderen! Want als we anders denken, gaan we ons anders voelen. Maar er is wel iets heel belangrijks waar je even bij stil moet staan als je je denken wilt veranderen. Als je positief gaat affirmeren, terwijl je innerlijk voelt en misschien zelfs een stemmetje hoort zeggen 'Ja doei! Dat is toch niet waar?! Je houdt jezelf voor de gek.' , dan ben je niet congruent bezig.

Dan is wat je onbewust voelt/denkt niet gelijk aan wat je bewust voelt/denkt. Dan komt het innerlijk niet overeen met het uiterlijk. En om in Bijbelse termen te spreken: 'Dan is het op aarde NIET zoals in de hemel.' 

En dat vormt juist een gevaar, want.. je gaat er dan juist op achteruit! Ik heb dat zelf ervaren. Ik affirmeerde mezelf suf in het positieve, terwijl mijn dagelijkse leven alleen maar achteruit ging. Toen ik ging ontdekken wat er aan de hand was, ben ik dat gaan aanpakken. Ik ben de blokkades die ik had op gezondheid, geld, geluk, e.d. gaan aanpakken. En pas toen die oplosten, kon ik innerlijk geloven wat ik uiterlijk affirmeerde.

Zoek daarom een dagelijks te affirmeren zin, die je kunt uitspreken op de momenten dat je gedachten met je aan de haal gaan, zodat je jezelf weer tot rust brengt. De voorwaarde voor die zin is dat hij HELEMAAL goed voelt, zowel bewust als onbewust. Misschien moet je even sleutelen. De zin in het boek die ik zelf gebruik zegt:

"Dag en nacht worden al mijn belangen bevorderd." (Denk bij 'bevorderd' aan je rapport van vroeger. ''Bevorderd" betekende 'Overgaan', 'Doubleren' betekende 'Blijven zitten')

Om congruent te worden in je voelen en denken kun je oa. EFT gebruiken. Ik pak daar alle weerstand die ik heb op het ontvangen van al het goede aan en het heeft echt mijn denken – en dus mijn leven! – veranderd. Je denken beïnvloedt je gevoel en je gevoel beïnvloedt je denken. Met EFT kun je fundamenteel je gevoel veranderen, zodat anders denken bijna vanzelf gaat. 

Zowel de oefeningen in dit boek als EFT zijn niet altijd snelle wondermiddelen, maar passen bij degenen die bereid zijn dit consequent en dagelijks toe te passen. Het is voor degenen die zich durven over te geven aan een proces dat uiteindelijk haar duurzaamheid zal bewijzen. Want als je eenmaal het anders denken beheerst, dan zie je het verschil in je leven en kun en wil je niet meer terug. 

Koop dit boek als je de oefeningen in praktijk wilt brengen en daardoor je denken (en dus je leven) wilt veranderen >>


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuwe recensie plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"