Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Waarom relaties belangrijk zijn tijdens traumabehandeling.

Vorige week een zeer boeiend en leuk gesprek gehad met drs. Matte Marij van der Wal van www.kleurbekennen.eu en www.eetjegezond.eu. Matte Marij en ik kennen elkaar al een tijdje omdat we samen lid zijn van de Vereniging van Vrouwelijke Ondernemers in Leidsche Rijn (VOL).

We hadden een gesprek met elkaar gepland om meer van elkaar als professionals te weten te komen. Waarom doen we wat we doen? Waarom doen we het op de manier zoals we doen wat we doen? (kun je me nog volgen?)

Het was een mooi gesprek vooral ook omdat we heel veel raakvlakken hebben in werkwijze en achtergronden.

Onze gezamenlijke expertise is het behandelen van trauma’s en we wisselden dus ook onze ervaringen ermee uit. De combinatie van ervaringen met klanten en uit ons eigen leven geeft een mooie basis om aan effectieve traumabehandeling te doen.
Wat ons allebei is opgevallen is hoe belangrijk relaties zijn, wanneer je werkt aan het verwerken van een trauma.

Relatie met je partner:
Als je partner niet de oorzaak is van je trauma, is hij/zij dan wel op de hoogte van wat jou triggert? Weet je partner in te grijpen wanneer je dissocieert of wanneer je verdwijnt in een herbeveling?

Relatie met je familie:
Als je familie niet de oorzaak is van je trauma, ondersteunen ze wel je goed? Geven ze je het vertrouwen dat je het zelf kunt oplossen?

Relatie met vrienden en vriendinnen:
Ervaar je voldoende steun vanuit je vriendenkring om te werken aan je proces? Is er begrip voor wat je (tijdelijk) wel en wat je (tijdelijk) niet kunt?

Relatie met je behandelaar:
Voel je je veilig genoeg bij je behandelaar (arts, therapeut, psycholoog, etc) om je over te geven aan het genezingsproces? Of moet je wéér op je hoede zijn en verlies je daardoor energie om te helen en te leven? Blijf zoeken totdat je degene vindt die in jouw tempo werkt.

Relatie met werkgever:
Heb je een vertrouwenspersoon op je werk die begrijpt dat je nu even niet de volle 100% kunt geven?

En de belangrijkste relatie:
Die met jezelf! Kun je jezelf toestaan om pauzes te nemen wanneer nodig? Om sommige mensen even niet te zien of te spreken? Om je te gedragen naar je gevoel, ook als is dat niet wat men van je gewend is? Om het even niet te weten? Om hulp in te schakelen?

Een trauma hoeft niet het einde van je leven te betekenen.
Hulp inschakelen is niet zwak, maar juist heel sterk. Ben je op zoek naar hulp, maar spreek ik je niet aan? Dan beveel ik zeker Matte Marij aan. Niet alleen om haar kennis en ervaring, maar vooral ook omdat zij een prettige persoon is met een aanstekelijke vrolijkheid en positieve energie. Een prachtige combinatie die je nodig hebt als je werkt aan je trauma: een behandelaar die oog heeft voor ernst van de zaak, zonder de lichte kant van het leven uit het oog te verliezen.

Ik ben blij Matte Marij te mogen kennen en in mijn netwerk te hebben.

Ben je toe aan het verwerken van een traumatische ervaring?
Neem contact met me op als je er begeleiding bij wilt.


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"