Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Je hebt altijd een keuze… gelukkig wel!

je-hebt-altijd-een-keuze-gelukkig-welJe kunt als kind in een omgeving opgroeien waarin er weinig vrede en veiligheid is. Als je mishandeld bent als kind of seksueel misbruikt, dan weet je wat ik bedoel. Maar ook als je in een zwaar religieus systeem hebt gezeten, waar angst de boventoon voerde, dan kun je daar nu nog last van hebben.

En als je zelf kinderen krijgt, zul je voelen dat je hele systeem geneigd is om hetzelfde te doen als je ouders. Zo ben je immers opgevoed. Maar je kunt tegelijkertijd ook het verlangen hebben om het anders te doen. En in sommige opzichten zelfs beter dan je ouders. 

Want als jij zelf veelvuldig geslagen bent, kun je de keuze maken om je kinderen op te voeden, zonder ze te slaan. Als je zelf in angst bent opgegroeid, kun je ervoor kiezen het zo veilig mogelijk te maken voor je kinderen.

Zoals deze man, Zak Ebrahim. Hij was opgevoed om mensen te haten, maar uiteindelijk koos hij zelf voor vrede.

Heb je zelf nog sterkte overtuigingen of meningen die je van je ouders hebt overgenomen?
Zit er wat bij dat weleens wat bijstelling zou kunnen gebruiken?


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"