Ik begeleid goed opgeleide,
zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar
bij het oplossen van emotionele blokkades,
zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

3 mei 2014

Dit Hartversterkertje is verstuurd door Coachingspraktijk 'Zijn wie je bent'

Een hele goede morgen toegewenst op deze prachtige ochtend in mei!

Terwijl ik dit schrijf schijnt de zon heerlijk onze tuin in. De zon! Heerlijk! Maar waar zon is, is ook schaduw. En schaduw.. heel eerlijk.. vind ik wat minder. Voornamelijk bij mezelf. Ik zag nooit graag mijn schaduwkant en laat die nou net in de afgelopen 1,5 jaar heel stellig aanwezig zijn. En dan vooral de boze kant.

Boosheid omdat mijn grens wordt overschreden en ik niet geacht word daar iets over te zeggen. Boosheid omdat ik niet met respect behandeld word en daar wederom niets over mag zeggen. Boosheid, omdat ik niet 'heilig', 'spiritueel', 'perfect', 'goed' genoeg zou zijn als ik zeg het ergens niet mee eens te zijn. Nou.. ik kan wel een tijdje doorgaan.

En dit is een kant waar ik me altijd voor heb geschaamd en ontzettend m'n best voor heb gedaan om die te verbergen (niet altijd met succes, overigens). Maar de afgelopen 1,5 jaar ben ik bezig om dat deel van mij te accepteren en te integreren. Want… dat ben ik óók. Het is een heel intensief en interessant proces.

Herkenbaar?

Voor welke schaduwkanten van jezelf schaam jij je het meest? Dan kan ik je deze video echt aanraden. Of misschien kunnen de actiepunten of het artikel je op weg helpen helder te krijgen waar je je voor schaamt (dus wat jouw schaduwen kunnen zijn)? En als je wilt weten hoe je dit proces kunt ondersteunen met EFT, dan wijs ik je op de EFT EXPERIENCE.

Ik wens jou (en je schaduwkanten) heel veel plezier komend weekend! 🙂

Warme groeten,

 

---------------

VIDEO: Zonder schaamte, geen kwetsbaarheid!

Schaamte is volgens mij wel het laatste wat we wilen voelen. Ik in ieder geval. Maar om te zijn wie we werkelijk zijn, zullen we steeds een stapje buiten onze comfortzone moeten nemen. De kans om op je gezicht te gaan wordt daarbij groter. De kans op schaamte wordt groter.

Bekijk hoe we onze schaamte kunnen omarmen>> naar boven

---------------


Ben je geïnteresseerd in EFT en zou je er meer over willen weten over deze interventietechniek en misschien zelfs ervaren?

Nodig me dan uit om in jouw vriend(inn)enkring, jouw bedrijf of jouw netwerkgroep een lezing erover te geven. Ik beloof je dat het geen saaie bedoening zal zijn, maar een heuse EXPERIENCE.

Wat gebeurt er in je hersenen wanneer je iets engs ziet? Valt er wat te doen aan belemmerende overtuigingen? Is het mogelijk een onprettige opmerking snel te verwerken of ben je gedoemd ermee rond te blijven lopen voor de rest van je leven? (hoor je de dramatische toon?…:-) )

Dit en meer komen aan de orde tijdens de EFT EXPERIENCE!

O ja… de lezing geef ik gratis. Ik vraag alleen een bijdrage voor reis- en onkosten.

>>naar boven

---------------

Actie: "Dat is niet mijn kind, mensen!"

  • schrijf 3-5 punten op waar je schaamte voelde over je eigen kind. Over wat hij/zij deed of zei.
  • schrijf 3-5 zaken op waarvoor jij je schaamt tegenover je kind.
  • noteer in beide lijstjes per punt waar jij denkt dat die schaamte vandaan komt.

Probeer naar er naar te kijken zonder jezelf te veroordelen. Lukt dat niet?
Ga bij jezelf na wat je nodig hebt om jezelf niet te veroordelen. naar boven

---------------

Voor wie schaam je je eigenlijk?

Daar staat ze. Op de rand van het zwembad. Haar handen voor zich uitgestrekt met de palmen tegen elkaar aan. Haar rug gebogen en haar hoofd bijna tussen haar bovenarmen. Klaar om haar eerste duik te nemen. Je ziet aan haar dat ze nerveus is.

Lees waar de schaamte over gaat >>

naar boven

 

---------------

~ het is nooit te laat om volledig uit de verf te komen ~

---------------

© copyright 2014 Coachingspraktijk 'Zijn wie je bent'


Wil je mijn Hartversterkertjes via e-mail ontvangen ?


©2020 Praktijk "Zijn wie je bent"