Ik begeleid goed opgeleide,
zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar
bij het oplossen van emotionele blokkades,
zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

HET HELE UNIVERSUM IS TEGEN MIJ!!!

Misschien is dat hoe je het leven ervaart op dit moment. Of misschien zeg jij wel 'God is tegen me.' of.. 'Wat HET ook is… HET is tegen mij!'

Misschien ervaar je wat jij nu meemaakt als 'straf' of 'gestraft worden'. Je ziet hoe anderen succesvol zijn. Of de dingen hebben die jij graag zou willen. Of de dingen doen die jij graag zou willen doen. Misschien heb je al zoveel negatieve dingen meegemaakt dat je ervan overtuigd bent, dat het positieve niet voor jou is.

Mag ik je dan even bemoedigen?
Je kunt niet gestraft worden, want je doet niets goed of fout. De reden waarom je geen blijdschap, rijkdom of succes ervaart, is omdat je iets niet doet. En dat is al deze zaken toelaten in je leven.

Je hebt het namelijk al. Blijdschap, rijkdom en succes zijn al in jouw bezit. Je hoeft het niet van buitenaf aan te trekken of van iets of iemand te ontvangen. Het zit allemaal al in je. Het enige dat je hoeft te doen, is het toelaten. Het laten gebeuren. Misschien hoor je dit voor het eerst en snap je er niets van. Of misschien heb je dit eerder gehoord en word je een beetje pissig, omdat het lijkt alsof het 'dus jouw eigen schuld' is. Herkenbaar. Begrijpelijk.

Ik zal even uitleggen wat ik bedoel:
Wij hebben een aantal kamers in huis waar we gordijnen hebben die helemaal van het plafond tot de grond lopen. Dat ziet er altijd heel mooi uit, vind ik, ook als de gordijnen dicht zijn. Het enige nadeel is, is dat de gordijnen in gesloten toestand vóór de radiator hangen en daardoor de uitstralende warmte tegenhouden. In de lente en zomer merken we daar weinig van, want meestal is het warm genoeg in huis en hoeft de verwarming niet aan.
Maar in de herfst en in de winter voelen we die behoefte wél, want … tja… het is dan veel kouder in huis. En dan merken we dat we iets missen: warmte.

Als je iets mist en je wilt het hebben, dan ga je zoeken waar het is. Dus bekijken we de thermostaat en zien dat de verwarming wel aan staat. Maar ja, waar is al die warmte dan gebleven? De warmte is volop aanwezig … achter de gordijnen! Dus hangen we het onderste deel van de gordijnen achter de radiator en VOILA… warmte!

Dus als je behoefte hebt aan blijdschap of rijkdom of succes, besef dan dat het allang aanwezig is.. IN JOU. Je hoeft alleen het gordijn, dat er voor hangt, op te tillen. En dat gordijn kan van alles zijn. Bijvoorbeeld:

 • Jouw weerstand om iets los te laten.
 • Emotionele pijn uit het verleden.
 • Wrok of haat tegen iemand of groepen mensen.
 • Verdriet over verlies of gekwetstheid.
 • Schaamte over jezelf.
 • Het onvermogen om voorbij hartzeer heen te komen en verder te gaan met je leven.
 • Bepaalde overtuigingen over hoe het leven MOET zijn.
 • Depressie
 • Het onvermogen om jezelf te vergeven.
 • Bepaalde regels die je jezelf hebt opgelegd.
 • Irritatie en boosheid waar je maar niet vanaf komt.
 • Enzovoorts, enzovoorts…

Kortom: de meeste anderen – die het in jouw ogen voor de wind gaat – zijn niet méér geliefd door het universum dan jij. Ook worden zij niet bevoordeeld door het universum. Zij weten waarschijnlijk op de één of andere manier – bewust of onbewust – hetgeen ze hebben ook toe te staan in hun leven.

Hoe ervaar jij jouw leven? Als een straf, een mogelijkheid, iets anders?
En als jij pijn ervaart bij het zien van andersmans voorspoed en je wilt daar iets aan doen…weet dan dat ik je helpen kan om de gordijnen op te tillen…


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2021 Praktijk "Zijn wie je bent"