Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

“Pas op! Anders val je!”

Zeg je dat vaak tegen je kind? Of heb jij het vaak gehoord als kind? Ik weet nog dat toen mijn oudste neefje 3 jaar was hij deze zin afmaakte. Ik begon met 'Pas op…' en hij zei dan – op verveelde toon – '…anders val je.' Ik moest toen wel erg lachen. Inmiddels is meneer afgestudeerd en met z'n tweede studie bezig, maar hij heeft me toen wel iets geleerd. Iets waar mijn eigen 3-jarige nu profijt van heeft. Zij krijgt het maar weinig te horen, terwijl ze regelmatig bovenop het klimrek zit, ondersteboven aan de schommel hangt en achterstevoren van de glijbaan sjoeft. En dan nog maar niet te spreken over het gereedschap waar ze regelmatig mee speelt.

Maar een lol dat ze heeft! Lol… en zelfvertrouwen. Dat is wat we onze kinderen geven als we niet te snel 'Pas op!' roepen, maar ze de gelegenheid geven hun gevoel voor balans, veiligheid, diepte, scherpte, zachtheid, hardheid, e.d. te ontwikkelen.

Gever Tulley is zo'n man die gelooft in het zelflerend vermogen van kinderen. In zijn Knutselschool begeleidt hij kinderen bij het creatief oplossen van problemen, verbeelding omzetten in materie en omgaan met gevaarlijk gereedschap. 
Zeg nou zelf…best handig toch? Een kind dat z'n eigen achtbaan bouwt? 

Waar ben jij mee gestopt om te ontwikkelen…omdat je bang was om 'te vallen'? Deel het me me in onderstaand commentaarveld.


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"