Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Gezondheid boven alles, toch?

We willen een heleboel in ons leven. Een goede relatie, leuke baan, geweldige kinderen, luxe vakanties, mooie auto's… maar boven alles een goede gezondheid. We hebben maar één lichaam en daar moeten we goed voor zorgen.

Toch lijkt het in het dagelijks leven op een tweede plek te komen. Er zijn andere dingen die belangrijker lijken. Zoals werk en inkomen, een huis en spullen… veel spullen. De eerste video die ik ooit zag over EFT ging over geld en overvloed. Ik wist toen niet waar EFT allemaal over ging en dacht één of andere scam te zijn tegengekomen. Maar het liet me niet los en ik ging me erin verdiepen.

Ik leerde dat je met EFT ook gezondheidsproblemen kunt aanpakken. In die tijd had ik nog heel veel last van bekkeninstabiliteit, dus vond dat een mooi onderwerp om de techniek te testen. En… het bracht inderdaad direct verlichting. Maar… mijn klachten waren niet helemaal opgelost. Toch ging ik door met EFT, want ik had inmiddels ervaren hoe het me hielp om angstige situaties te verwerken.

Ik verdiepte me in EFT en volgde de basisopleiding. Ik was gefascineerd door de vele mogelijkheden. Je kunt je leven er echt mee veranderen. Een ander huis, een beter baan, harmonie in het gezin. Allemaal zaken waarmee werd 'geadverteerd'. Maar wat mij het meest trof was toch de grote emotionele verlichting die het kan bewerkstelligen.
Het verwerken van zware trauma's in korte tijd. Het verwerken van intens verdriet in korte tijd. De mogelijkheid om een emotioneel stabieler leven te leiden, meer te genieten van het leven, tijd over hebben om te genieten. Dit deed me besluiten om de opleiding tot EFT Therapeut te volgen, zodat ik mijn coachingsprogramma's nog meer diepte kan geven door mensen te helpen in het doorbreken van emotionele blokkades.

Emotionele blokkades opheffen schept ruimte. Ruimte voor stroming. Het stromen van mogelijkheden. Je kunt inderdaad kloppen op rijkdom door je te focussen erop, maar mijns inziens is het beter te kloppen op je emotionele blokkades op rijkdom en geld. Want dan komt er ruimte voor (lucratieve) ideeën. En zin en moed om dingen te ondernemen die je armoedige situatie kunnen veranderen in één van overvloed. Je kunt inderdaad kloppen op lichamelijke klachten, maar mijns inziens is het beter te kloppen op emotionele pijn. Want dat is wat er achter elk lichamelijk probleem schuilt.

Ik heb inmiddels de opleiding tot EFT Therapeut voltooid. We hebben de technieken toegepast op elkaar op vooral persoonlijke en emotionele zaken. En daarbij zagen we allerlei aangename bijwerkingen. Zoals het blijvend uitblijven van migraine, betere voedseltolerantie en een sterker lichaam. Dat zijn – naar mijn mening – heerlijke bijwerkingen…:-)

Heb je een vraag over of EFT toe te passen valt op bepaalde fysieke en/of mentale problemen? Stel 'm aan mij in onderstaand commentaarveld.


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2023 Praktijk "Zijn wie je bent"