Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Geniet van wie je bent en wat je hebt !

Dat was mooi, hè, die troonswisseling. Zo'n plechtige aangelegenheid waarbij – zoals de NOS dat zo mooi zei – een prins koning werd en een koningin weer prinses. En dan dat koninklijke vertoon van koningsmantel, kroon, scepter en troon. Oh, en die jurk van Máxima… prachtig! Ja, het was mooi en zeer goed georganiseerd.
(De foto is van het ANP)

En vervolgens verdwijnen alle attributen in een vitrine en kan de bevolking het spul komen bewonderen in Apeldoorn. Want dat was het dan. Koning Willem-Alexander kreeg zijn kroon niet op tijdens de inhuldiging, hij kreeg niet de gelegenheid om even met zijn scepter en zwaard te zwaaien. Koningin Máxima moest het ook alleen doen met een – overigens prachtige – blauwe tiara. Ik had graag gezien hoe die kroon haar stond. Ze is toch koningin? En die jurk…. tja, die kan ze dus ook nooit meer aan. Een éénmalige gelegenheid.

En dat vind ik nou jammer. Ik vind dat Koning Alex gewoon lekker zijn mantel, scepter en kroon moet dragen wanneer er iemand langs komt voor een staatsbezoek. Hij is toch koning? Nou… laat dat maar lekker zien. En Koningin Máxima, die draagt dan tijdens de plechtige ontvangst haar prachtige blauwe jurk. Ze deed dat op 30 april met verve, dus dat mag best in de herhaling vind ik. In de Middeleeuwen liepen ze toch ook zo rond? Zaten ze toch ook niet te zeuren dat ze nu twee keer dezelfde koningsmantel droegen?

Maar nee, we zijn best een beetje raar. Want hebben we mooie spulletjes en kledingstukken, dan stoppen we die in een vitrine zodat anderen die kunnen bewonderen zonder dat wij ervan genieten. Net als wanneer je een nieuwe eethoek hebt gekocht met een prachtige tafel en stoelen en een bijpassend dressoir…om vervolgens aan het gammele tafeltje in de keuken te gaan zitten eten, want zo'n mooie eethoek… die moet bewaard blijven! Of je hebt een luxe boxspring gekocht, maar je slaapt er naast in je slaapzakkie op je luchtbedje. Want… zo'n mooi bed… moet bewaard blijven! Of je hebt… nou.. je begrijpt wat ik bedoel.

We genieten niet van de mooie dingen die we hebben. Waarom ons alleen maar mooi aankleden als we naar een feest of op bezoek gaan? Zijn we het niet waard om lekker zelf te genieten van onze schoonheid en talenten? Waarom geen aandacht besteden aan onszelf op onze vrije dag? We zíjn toch waardevol?

We hebben het recht om te genieten van ons leven, want… dat is onze échte natuur. Net zoals Koning Alex recht heeft om zijn kroon te dragen, want hij is immers koning. Wie anders dan de koning draagt de kroon..en zit op de troon? (hmm, lijkt wel het begin van een rap…) Wie geniet van onze aanwezigheid en de spullen die we hebben als we alleen zijn? Alleen wijzelf toch?

Vertel eens… wat heb jij in huis aan kleding of spullen die je alleen maar gebruikt wanneer er bezoek komt? Deel ze met me in onderstaand commentaarveld. Je bent vast niet de enige.

 


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2022 Praktijk "Zijn wie je bent"