Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Bevorder je relatie met deze 3 tips !

In september zijn mijn man en ik 20 jaar getrouwd. En natuurlijk zijn niet al die jaren over rozen gegaan. Want … een relatie krijgen is één ding. Een relatie behouden een totaal andere. Zolang de zon schijnt en de zeilen van ons dagelijkse leven bol staan vanwege de wind die er in blaast, is het (huwelijks)bootje makkelijk boven water te houden. Maar zodra er donkere wolken verschijnen en de wind totaal de andere kant opblaast dan waar je in je leven naar toe wilt… zie dan nog maar dat bootje watervrij te houden.

Een relatie bouw je samen. In goede en in slechte tijden.

Tip 1: praat in 'wij'-vorm in plaats van 'ik' en 'jij'

Onderzoek heeft uitgewezen dat stellen die de 'wij'-vorm praten een betere relatie hebben dan stellen die dat niet doen. Het klinkt misschien wel raar of saai als je koppels hoort zeggen: "Wij doen de was altijd op vrijdag.' of 'Wij zorgen altijd dat we nooit rood staan.' of 'Wij kijken altijd naar "So you think you can knit'. Maar het blijkt dus dat deze manier van praten uiting geeft aan de mindset van deze koppels. Ze staan samen voor hun leven en niet apart.

Dat betekent dus ook dat wanneer je samen een beslissing neemt, je ook samen voor de consequenties staat. Mocht een beslissing dus onhandig blijken, dan zal je – als je verantwoordelijkheid neemt voor je leven – dus ook samen voor een oplossing moeten zorgen. En dat samenwerken werkt bevorderlijk voor je relatie.

Tip 2: durf afhankelijk te zijn van elkaar

Natuurlijk zijn we sterke, onafhankelijke individuen, maar er zijn tijden dat we even niet sterk zijn. Er zijn tijden dat we ons even niet zo voelen als we gewend zijn van onszelf. Dat we niet kunnen functioneren zoals we dat altijd doen. 

Als we dan in staat zijn (bepaalde) zaken over te laten onze partner – zonder elke halve minuut te checken of het wel gaat op de manier zoals we het eigenlijk willen – werkt dat bevorderlijk voor de relatie. Want afhankelijk durven zijn van je partner geeft het signaal af van vertrouwen en respect.

Tip 3: pas verleidingstrucs toe om de aandacht van je partner te trekken

Wist je dat als je een klein verzoek doet dat lastig te weigeren is, je kans om je grotere verzoek ingewilligd te zien vergroot? Dit is een truc uit de psychologie die veelal gebruikt door mannen wordt bij het daten. Maar je kunt het natuurlijk ook toepassen in je relatie. Dus… 'wil je me een glas water geven?…. dank je… (neem slokje)… en… zullen we samen naar de film gaan?'

Wat beter werkt voor vrouwen is wanneer ze hun man verbaal en non-verbaal na-apen. Dus heb je zin in een romantische avond, maar is je man erg moe, zorg dan dat je tijdens een gesprekje hem ongeveer 5 keer imiteert. Krabt hij op z'n hoofd, dan doe jij dat ook drie seconden later. Zegt hij een paar keer 'euh', dan doe jij dat ook. Mannen blijken vrouwen dan seksueel aantrekkelijker te vinden. 

Extra tip: ik zou neuspeuteren niet imiteren… want ach, als hij dat doet, dan heb jij ook geen zin meer in een romantisch avondje, toch? 😉

Wat is jouw meest succesvolle manier om je relatie goed te houden? Deel ze met me in onderstaand commentaarveld. Wie weet welke relatie je hiermee redt.


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"