Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

3 dingen die je NIET moet doen als je aantrekkelijk wilt zijn !

Iedereen vindt het fijn om aandacht te krijgen, om gezien en gehoord te worden. Maar je hebt vast ook meegemaakt dat je met sommige mensen snel een praatje maakt en anderen weer liever uit de weg gaat.

Misschien ondervind je het zelf. Dat mensen je expliciet ontwijken. En dat doet pijn. Als je daar iets aan wilt doen, kijk even of deze punten aan de orde zijn: 

 1. Slachtoffer zijn

  "Je belt mij nooit.", "Wanneer kom je nou eens langs?",  "Je hebt helemaal geen tijd voor mij?", "Je vraagt me nooit ergens mee naar toe."

  Dit zijn typische zinnen van slachtoffers. Slachtoffer-zijn is de omgeving verantwoordelijk stellen voor ons eigen geluk. Zolang iedereen maar doet wat wij willen, dan pas kunnen wij gelukkig zijn. 

  Zeeeeeeeeeeeer onaantrekkelijk. Mensen gaan met een grote boog om ons heen, want 'Ach gut, heb je die hulpbehoevende weer.'

 2. Negatief zijn

  "Dat gaat me niet lukken", "Die stomme broek ook. Niets staat me echt!", "Ja hoor, gaan we weer. Ik moet weer naar buiten en kijk… het regent."

  Aandacht hebben voor negatieve dingen of voor dingen die fout gaan kan verslavend zijn. Het is ook een zelfvervullende profetie: we wensen iets negatiefs en dat krijgen we dan ook. En dan zeggen we: 'Zie je wel.'

  Zeeeeer onaantrekkelijk. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen. Denk eraan hoe we iemand tegemoet treden, van wie we weten dat de eerste zin altijd een klacht is…. hoe voelt dat?

 3. Roddelen

  "Tjonge, die denkt ook dat ze heel wat is.", "Noem je dit een presentatie??", "Kijk, zij daar… ik stond gisteren naast haar. Nou stinken joh wat ze deed. Brrr. Smerig ."

  Anderen in een kwaad daglicht stellen doet onszelf geen goed. We halen niet alleen de energie van het gesprek en van de ander naar beneden, maar vooral ook die van onszelf! Want als we roddelen met Truus over Bep, dan weet Truus ook dat de kans groot is dat we met Bep roddelen over haar, Truus! 

  En hoe aantrekkelijk is dat? Hoe veilig zijn we voor onze vriendinnen? Of voor iemand anders?

Aantrekkelijk zijn is meer dan uiterlijk alleen. Verantwoordelijkheid nemen voor onze woorden, daden en gedachten is goed voor onze autonomie. En autonoom zijn maakt ons ook erg aantrekkelijk.

Weet jij ook nog iets wat je vooral NIET moet doen als je aantrekkelijk wilt zijn? Deel ze maar hieronder in het commentaarveld.


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"