Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Boek: ‘Je kunt je leven helen’


De schrijfster van dit boek,
Louise Hay, heeft een zeer bewogen leven achter de rug. Een leven waardoor ze alle reden zou hebben om verbitterd, kwaad en ongelukkig door het leven te gaan. Maar ze heeft ontdekt hoe ze haar eigen leven kon helen en dat deelt ze in dit boek.

Het boek beschrijft verschillende oefeningen om het denken over bepaalde situaties te verbeteren.

Want het zijn in de eerste plaats onze gedachten die onze situaties manifesteren. We zijn dus zelf verantwoordelijk voor onze eigen ellende.

Achter in het boek staat een lijst met aandoeningen en de – volgens Louise – bijbehorende gedachten. Tevens heeft ze steeds een affirmatie geschreven op die gedachte.

Affirmaties zijn Louise's stokpaardje en ik geloof daar ook in, maar ik wil er wel een kanttekening bij plaatsen. Ervaring leert dat als je onderbewustzijn iets niet gelooft, je kunt affirmeren tot je een ons weegt… wat je ook affirmeert gaat niet gebeuren.Sterker nog… je situatie kan zelfs verslechteren.


Met EFT en andere methodes kan het onderbewustzijn worden bevrijd van overtuigingen en dan hebben affirmaties wel zin.

Ik raad dit boek aan, omdat het een mooi overzicht geeft van wat je kunt doen bij welke vragen je ook hebt. Het mooist vind ik zelf dat Louise in staat was te vergeven. Vergeven wat haar is aangedaan… eh… vergeven wat ze zelf in het leven heeft geroepen.


Een ieder die openstaat voor een liefdevolle en helende kijk op zichzelf, raad ik dit boek aan >>


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuwe recensie plaats?


©2023 Praktijk "Zijn wie je bent"