Ik begeleid goed opgeleide,
zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar
bij het oplossen van emotionele blokkades,
zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

‘You stupid woman !’

Van de week maakte ik een fout. Ik stond voor een groep mensen die ik heel graag een oppepper wilde geven, maar om de een of andere reden lukte dat niet erg. Ik had wel opgeschreven wat ik wilde zeggen, maar had kennelijk de verkeerde woorden gekozen en in plaats van de geplande opkikker, bleef het even stil. Mijn woorden werden zelfs helemaal verkeerd geïnterpreteerd.

Okay. Blunder. Toen ik weer op m’n plek zat keek ik nog even naar mijn briefje. Hoe kon dit fout gaan? Even bekroop me het gevoel van falen en mijn zelfveroordeling: ‘Ik heb gefaald.’ …en… om met de woorden van René uit de Britse comedieserie ” ‘Allo ‘Allo” te spreken: ‘You stupid woman!’

Maar gelukkig bedacht ik me ook dat ik mens ben en niet altijd even briljant kan zijn. Zelfs niet met goede voorbereiding. Nee, want toen ik naar voren liep om mijn praatje te houden, kreeg ik een ingeving dat ik het over iets anders moest hebben. Maar ik luisterde niet… want ik had dat andere niet voorbereid… maar dit wel… en dat gaat dus voor op het moment… oeps…

Leven in het moment. Luisteren naar je hart. Vertrouwen op jezelf. Dat maakt je briljant. Op zo’n manier weten te ‘luisteren’ dat de timing van inzetten van je kennis de juiste is.

Wie daar grootmeesters in zijn, zijn jazzmuzikanten. Ik geef toe, als ik sommige experimentele jazzuitvoeringen beluister vraag ik me af of ze uberhaupt kennis hebben van hun instrument. Maar aan de andere kant geeft het me een gevoel van ‘O, maar dat kan ik ook 🙂 ‘

Zelf vind ik de volgende musici briljant, omdat ze zo goed in het moment kunnen luisteren. Ik hoop dat je – net zoals ik – geniet van hun performance en dat je – net zoals ik – wat hebt aan Stefon Harris’ boodschap “Er zijn geen fouten op het podium”

Ken je dat van jezelf? Dat je jezelf helemaal naar beneden haalt wanneer je een ‘fout’ maakt? Of dat je er over blijft malen?

Doe dan wat ik heb gedaan en pas EFT toe. Deze interventietechniek helpt je jezelf vergeven en doorgaan. En nog belangrijker: je komt er niet meer op terug. Als je jezelf makkelijker wilt kunnen oprapen na een ‘fout’, dan kan ik je helpen om de techniek op jezelf toe te passen. Als je wilt kun je je hier opgeven voor een sessie EFT.

Bekijk ook pagina "Diensten" voor mijn coachingsaanbod.

Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2020 Praktijk "Zijn wie je bent"