Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Is jouw onbewuste kijk op de wereld aan verandering toe ?

Wat is jouw onbewuste kijk op de wereld. Hoe treedt jij de wereld tegemoet?

  • Als je je voorbereidt om naar een gelegenheid te gaan, voel je dan kriebels in je buik van opwinding of van stress?
  • Als je een onbekende ruimte binnenkomt ben je dan over het geheel genomen benieuwd naar wat er gaat gebeuren of juist bevreesd voor wat er zou kunnen gebeuren?
  • Als je 's ochtends opstaat, wat is dan het eerste algehele gevoel dat je hebt? Een gevoel van verwachting wat de dag gaat brengen? Of een gevoel van wat er allemaal van je verwacht wordt?


Wanneer je stilstaat bij de gedachten die die gevoelens veroorzaken, dan zijn het vaak voortvloeisels van zienswijzen die we van jongsaf aan hebben gehoord. Hoe ons ouderlijk gezin in het leven stond is bepalend voor onze eerste kijk op de wereld.

Als het je ouders en familie voornamelijk voor de wind ging en zij heel makkelijk in het leven stonden, dan is het hoogstwaarschijnlijk dat jij ook wat opener en geruster naar het dagelijkse leven kijkt.
Maar moesten je ouders hard werken en klaagden ze vaak over de vervelende sfeer op het werk, dan zal jij waarschijnlijk ook onbewust een bepaalde reserve voelen naar werk.

We hebben allemaal een bepaalde richting gekregen in ons leven vanuit onze ouders en familie. Je moet nou eenmaal richting hebben om een begin te maken met je leven. En gelukkig hebben we die ook gekregen.
Maar wat als je merkt dat die aangegeven richting je helemaal niet ligt? Als de meegekregen kijk op het leven je onbewust behoorlijk in de weg is gaan staan? Wat doe je dan?

Verander het ! 🙂

Wat werkt voor anderen, hoeft nog niet te werken voor jou. En alles wat niet werkt voor je, werkt tegen je en houd je op. Je hoeft echt niet te blijven hangen in wat je geleerd is. Je kunt het met respect bedanken en er vanaf stappen. Je richting veranderen. Je mening veranderen. Jouw kijk op de wereld veranderen.

Alleen… hoe doe je dat dan?
Dan heb ik een paar stappen voor je om daar een begin mee te maken. En deze stappen kan je doorlopen in alle aspecten van je leven als vrouw, als professional en als ondernemer.

  1. Definieer jouw onbewuste kijk op de wereld door 'm op te schrijven.

    • Hoe kijk je eigenlijk tegen onderwerpen als kinderen, werk, gezondheid, liefde, vriendschap, geld, enz aan?
    • Wat vind je er diep van binnen echt van?
  2. Schrijf op hoe je aan die onbewuste kijk op de wereld komt.

    • Waarom denk je zo? Waarom vind je wat je vindt?
    • Welke uitspraken zijn leidend geweest? Bijvoorbeeld: 'Je moet altijd je bord leeg eten' of 'Het enige recht van een vrouw is het aanrecht'.
    • Welke handelingen waren bepalend? Bijvoorbeeld: je ouders zeiden dat iedereen elkaar moest helpen, maar je vader deed zelf helemaal niets in het huishouden. Daden zeggen meer dan woorden. En als daden niet overeenkomen met woorden, dan is dat verwarrend.
  3. Sta bij elk punt stil en voel wat jij ervan vindt.

    • Ben je het er mee eens?
    • Is het waar voor jou?
    • Geeft of ontneemt het je energie?
    • Zet het je in beweging? Of houdt het je op?
    • Word je er blij van? Of trekt het je naar beneden?
  4. Bepaal bij elk punt wat je ermee wilt. Ermee doorgaan of aanpassen?
  5. Doe wat je besloten hebt en houd je eraan.

Want veranderen van gedachten en gevoelens, die al heel lang deel uit maken van je leven, is een kwestie van volharden. Volhouden. Doorgaan.

Let ook even op de gevoelens die bij deze stappen naar boven komen. Misschien voel je opeens boosheid of verdriet. Of krijg je een gevoel dat iets je onthouden of ontnomen is. Er kunnen allerlei gevoelens naar boven komen tijdens dit proces. Dat is niet erg. Durf ze even toe staan, dan verwerk je ze steeds een beetje en dan heb je er steeds minder last van.

Zit jij ook met een bepaalde denkwijze of wereldvisie die je eigenlijk heel erg in de weg zit, maar lukt het niet om jouw eigen weg te vinden?

Mail of bel me dan voor een afspraak, ik kan je helpen met een doorbraak.

Bekijk ook pagina 'Diensten' voor mijn coachingsaanbod.


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"