Ik begeleid goed opgeleide,
zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar
bij het oplossen van emotionele blokkades,
zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Het gevoel dat je er echt toe doet

Ieder mens heeft zijn zekerheden, maar ook zeker onzekerheden. Ik bijvoorbeeld zit in een periode die velen noemen "in between jobs". Ik merkte dat ik steeds slechter ging slapen, heel veel "nadacht" over hoe dat financieel allemaal nu moest. Werd steeds angstiger wakker.

Ik merkte dat het vinden van een passende baan momenteel ontzettend moeilijk is, ondanks mijn uitstekende staat van dienst. Hoe ging ik rondkomen met veel minder inkomsten? Kan ik mijn huis nog wel betalen?

waar ik mee zat

Daarnaast ervoer ik het gevoel van "mislukt" te zijn. Ik werk al ruim 30 jaar en heb nog nooit een uitkering hoeven aanvragen. Ik wilde dat niet, maar moest nu wel. Dat was toch wel een hele hoge drempel. Hoe ga je daar mee om. Ontzettend moeilijk. Ik vind namelijk dat ik altijd voor mezelf moet kunnen zorgen, niet afhankelijk zijn. Het resultaat? Minder zelfvertrouwen, het gevoel de regie volledig kwijt te raken.

Een paar weken geleden las ik in een tijdschrift een artikel over EFT (Emotional Freedom Techniques). Ik ben namelijk een mens die vind dat als je last hebt van iets, je daar iets mee moet doen. Dus ook met mijn verminderd zelfvertrouwen en angsten. EFT trok mijn aandacht.

Asha ben ik een aantal maanden geleden tegen gekomen op een netwerkbijeenkomst. We hadden echt een klik. Een warme, betrokken vrouw met veel kennis vanuit eigen ervaring.
Toen ik haar tijdens een kop thee vertelde over dat EFT artikel, bleek dat zij daar ook een opleiding voor had gevolgd. Ik heb direct een afspraak gemaakt.

hoe ik het vond

Ik was best nerveus toen ik naar Asha ging, nerveus in de zin van benieuwd naar wat er ging komen. Ik had natuurlijk op internet al gekeken en meegedaan met een voorbeeld filmpje van een EFT-sessie. Over chocolade. Ik dacht, altijd goed. Ik at elke dag wel een stuk pure chocolade. Ik wilde daar van af. Dus uitproberen! En eerlijk, het werkte! De dagen voordat ik naar Asha ging, had ik geen behoefte aan chocolade. En ook nu nog, alleen wanneer ik er echt zin in heb eet ik een stukje chocolade, niet meer een hele plak!
Ik wist dus wel een beetje wat er ging komen, maar begreep nog niet echt hoe het nu werkte.

Asha stelde me direct op mijn gemak en begon het gesprek. Ze stelde vragen, liet mij vertellen en stelde meer verdiepende vragen, haalde er de pijnpunten uit en liet me daar nog meer over vertellen. Tranen. Veel tranen. Lichamelijk voelde ik me letterlijk benauwd worden, alsof er een strop rond mijn nek zat.
Met die diepliggende pijnpunten gingen we aan de slag. Allereerst geef je je gevoel een cijfer, tussen de 0 en de 10. Hoe zwaar ervaar je dat gevoel. Dat vond ik best moeilijk. Daarna begon de sessie. Een soort acupressuur, zoals ik het zelf noem, gecombineerd met een affirmatie, het benoemen van de emotie, het accepteren van wat is. Achteraf geef je nogmaals met een cijfer de zwaarte van je gevoel aan. Het is echt wonderlijk wat het met je doet. Ik voelde werkelijke opluchting, verlichting van de benauwdheid.

Asha is iemand die je werkelijk de ruimte geeft om je te uiten, je vertrouwen geeft en het gevoel meegeeft dat je er echt toe doet. Dat is ontzettend fijn. Ze kan zich echt inleven in jouw situatie, zonder mee te gaan in jouw emotie, waardoor ze de juiste vragen stelt.

wat het me heeft opgeleverd

Na de sessie voelde ik me moe, maar ook veel lichter. Letterlijk het gevoel van iets verwerkt te hebben. In de 2 weken die ik nu achter me heb liggen na onze EFT sessie, merk ik dat ik anders in het leven sta. De emoties zijn er nog wel, maar ik kan er heel goed mee omgaan. Ze benauwen me niet meer, ze verlammen me niet meer. Ik ben weer in staat de koe bij de hoorns te vatten, zoals ik altijd deed. Niet lullen, maar poetsen, aanpakken!
Mijn zelfvertrouwen is hierdoor ook weer aan het groeien, waardoor ik ook weer positiever ben. Maar het grootste cadeau vind ik dat ik 's morgens wakker word zonder angstig gevoel.

aan wie ik Asha aanbeveel

Ik kan het echt iedereen aanbevelen die het gevoel heeft op een of andere manier vast te zitten. Misschien weet je niet precies waardoor dat komt. Asha is in staat om samen met jou de angels te benoemen en aan te pakken. Of dat nu om zakelijke of persoonlijke situaties gaat.

Ik ben in ieder geval een veel gelukkiger mens!

~~~

Wil je net als Tallina ook een emotionele doorbraak ervaren?


Geef je dan op voor een EFT-coachingssessie.


Tallina de Boer ~ Interim Marketing & Communicatie manager
Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuwe ervaring plaats?


©2020 Praktijk "Zijn wie je bent"