Ik begeleid goed opgeleide,
zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar
bij het oplossen van emotionele blokkades,
zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Geloof jij alles wat je jezelf over jou vertelt?

Roddelbladen zijn nog steeds heel populair. Er wordt nogal veel verzonnen om een hele kleine kern van waarheid heen. En om de één of andere reden smullen heel veel mensen daarvan. Ze weten dat ze bedot worden, maar toch slikken ze het voor zoete koek en gaan de roddels in hun beleving langzaam over in de echte waarheid.

Ook al lees je geen roddelbladen, het kan best zijn dat je gewend bent om dit te doen met mensen in je omgeving. Je buurvrouw, collega, baas, etc. Een verhaal dat misschien in de lijn ligt van jouw gevoel, kan je – als je niet openstaat voor een eventueel alternatief – als waarheid gaan bestempelen.

En misschien bekijk je het ook zo als het op jezelf aankomt. Misschien geloof je de halve waarheden over jezelf alsof ze echt zijn. De verhalen die over jou als kind verteld zijn, die tegen je als kind verteld zijn. De meningen die nu over je de ronde doen. De beoordeling van jezelf door je innerlijke criticus. Misschien heb je wel heel erg de neiging om ze allemaal te geloven. Misschien zelfs meer dan dat je je eigen verhaal gelooft.

Eén kant van een verhaal horen kan je kijk op de wereld en op jezelf behoorlijk (scheef) bepalen. In dit boeiende betoog zet deze prachtige Afrikaanse schrijfster uiteen wat het gevaar hiervan is.

Hoe is jouw kijk op de wereld? En op jezelf? En bevalt dat? Zo niet, hoe zou het voor je zijn om de andere kant van jouw verhaal te horen? Die kant die het tegendeel bewijst van wat je tot nu toe gelooft wat anderen over je zeggen? Of wat jij over jezelf zegt?

Wil je je kijk op de wereld of op jezelf veranderen? Ik kan je daarbij helpen. Bekijk pagina diensten en kies op welke manier je coaching wilt.


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2020 Praktijk "Zijn wie je bent"