Ik begeleid goed opgeleide,
zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar
bij het oplossen van emotionele blokkades,
zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Feit: Vrouwen gunnen elkaar het licht in de ogen niet !

Het valt me op dat er vaak posts zijn op LinkedIN die gaan over de onderlinge competitie tussen vrouwen. Er worden vragen gesteld als ‘Waarom gunnen vrouwen elkaar het licht in de ogen niet?’ of ‘Wanneer gaan vrouwen stoppen met elkaar naar beneden halen?’ En zo waren er nog een paar. En als je die titels moet geloven, dan kan je gaan denken dat de hele wereld zo in elkaar zit.

Best grappig, zo’n conclusie. Ik weet niet hoe het voor jou is. Misschien ervaar jij ook stroefheid bij vrouwen onderling of heb je te maken gehad met forse jaloezie. Misschien worstel je met dit beeld, het beeld dat vrouwen altijd als katten om een territorium vechten.

Het is ook heel makkelijk om dit voor waarheid aan te nemen. Maar als ik kijk naar de werkelijkheid, dan heb ik andere ervaringen. Ik ontmoet veel andere vrouwelijke ondernemers op netwerkbijeenkomsten. Zo was ik laatst op Open Coffee Utrecht. Daar had ik geweldige gesprekken met een viertal vrouwen. Heel gezellig, heel behulpzaam, heel geïnteresseerd. Eén van die vrouwen was Lidia Pieternella, een zeer ervaren sales en operation manager. We hebben een kort gesprek met elkaar voor een andere vrouw zich bij ons voegt.

‘Wat doe je?’ ‘Waar doe je dat?’ ‘Waar kan ik je mee helpen?’ Allemaal vragen die over en weer gaan. Maar wat ik ook zie en ervaar is bewondering. ‘Wat een sterke vrouw.’ ‘Wat een mooi visitekaartje.’ ‘Wat doe jij mooi werk.’ Niets competitie, niets ellebogenwerk. Er worden tips gegeven over waar men aan het werk zou kunnen gaan. Lokaties voor workshops, voor trainingen. Met een voldaan gevoel verlaat ik de Open Coffee van die woensdagochtend. Mooie contacten, mooie verhalen.

En een week later sta ik bij Open Coffee IJsselstein. Een vrouw spreekt me aan, Fiona Verbeek, adviseur huisvesting. We zijn eerder via e-mail aan elkaar voorgesteld door Peter Klink van EHBOdoos.nl en benutten deze prachtige woensdagochtend om kennis te maken. Een eerlijk en open gesprek volgt. Zodra Fiona me vertelt dat ze voor haar werk ook kijkt naar geschikte bedrijfspanden, denk ik aan Lidia, die zich momenteel inzet om kantoorruimtes te verhuren aan MKB-ers en grote bedrijven.

Op mijn vraag of zij Lidia kent, antwoordt Fiona bevestigend. Zij heeft haar toevallig ook op een andere Open Coffee ontmoet. ‘Een zeer inspirerende vrouw’ zegt ze. Fiona vertelt wat een boost het gesprek met Lidia haar heeft gegeven. Zo ontzettend leuk! Zo anders dan we ‘moeten geloven’: dat vrouwen ALTIJD elkaar afvallen en ALTIJD roddelen over elkaar.

Vrouwen inspireren elkaar ook. Vrouwen bewonderen elkaar ook. Vrouwen vullen elkaar ook aan. Als dat niet jouw ervaring is, dan is het wellicht een idee … om van sociale omgeving te veranderen??

Wie heb jij om je heen verzameld? Mensen die je ondersteunen of die constant aan je stoelpoten staan te zagen? Mensen die je opbouwen of die je constant afbreken onder het mom van ‘feedback’.

Zou je wel eens willen sparren over omgaan met de mensen om jou heen? Of hoe je met feedback wilt omgaan? Wacht niet langer en boek een sessie met mij.

En wil je meer weten over Lidia Pieternella, Fiona Verbeek en Peter Klink? Dan verwijs ik je bij deze graag door:


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2020 Praktijk "Zijn wie je bent"