Ik begeleid goed opgeleide, zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar bij het oplossen van emotionele blokkades, zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

Als het even duurt voordat je weer kunt lachen…

Het leven kan soms heel oneerlijk zijn. Heel onbegrijpelijk. Het is altijd erg wanneer er iemand sterft, maar als die iemand oud is en ‘de dagen zat’, dan is dat voor nabestaanden meestal een troost. ‘Opa heeft een goed leven gehad, ik ga hem missen’.

Maar wanneer het een jong kind betreft, is het heel moeilijk om daar mee om te gaan. Zoals het overlijden van Thijs. Een kleine jongen met een ongeneeslijke ziekte. Zijn moeder, Heleen Klop, ontmoette ik tijdens Open Coffee Leidsche Rijn, waar zij haar boek presenteerde dat op 19 april is uitgekomen. Ik vond haar verhaal indrukwekkend. Niet alleen omdat het de onvoorstelbare moeilijke tijd beschreef waar zij en haar man doorheen zijn gegaan, maar ook om de kracht van deze twee mensen te zien.

Heleen heeft deze ervaring die meer dan zuur is, gebruikt om een diamant te maken. Want met haar boek haalt ze geld op voor Metakids, een organisatie die onderzoek doet voor kinderen met dezelfde ziekte als Thijs. Zodat hun ouders niet hoeven mee te maken wat zij hebben meegemaakt. Bijzonder, niet?

Mijn diepe respect voor Heleen en haar man. En alle ouders die een kind hebben verloren.

(Ik wil na zo’n indrukwekkend filmpje geen reclame of zoiets maken, maar zou het vervelend vinden als ik jou – als je op dit moment zelf een verdrietige periode doormaakt door het verlies van een dierbare en daar dringend hulp bij nodig hebt – aan je lot zou overlaten. Daarom geef ik de link door naar een expert op het gebied van rouwverwerking: Ilja Geensen)


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2024 Praktijk "Zijn wie je bent"