Ik begeleid goed opgeleide,
zelfsturende vrouwen vanaf 30 jaar
bij het oplossen van emotionele blokkades,
zodat ze volledig uit de verf kunnen komen!

GELUKKIG NIEUWJAAR !?!?

celebration toast with champagneOf zeg je misschien: ‘Gelukkig,..nieuw jaar…(zucht)’, omdat 2011 niet zo’n goed jaar voor je was.

Heb je veel verdriet gekend en hoop je in 2012 betere tijden te krijgen?

Of heb je heel hard gewerkt aan je gezondheid, studie of carrière en hoop je in 2012 weer in rustiger vaarwater te komen.

Hoe dan ook… iedereen stapt op een bepaalde manier het nieuwe jaar in.

De één angstig voor wat er allemaal mis kan gaan. De ander neemt zich voor harder te zijn voor zichzelf (en anderen) om meer voor elkaar te krijgen. De volgende ziet er als een berg tegenop om weer verder te gaan met die baan die al een tijd niet meer leuk is. En weer een ander negeert gewoon even alle gevoelens en doet alsof er niets aan de hand is.

Een korte terugblik op de afgelopen 12 maanden van je leven is helemaal zo slecht nog niet. Wat wilde je bereiken? Is dat ook gebeurd? Wat voor (nieuwe) dingen wilde je gaan doen? Heb je die ook gedaan? Wat was jouw kleinste verandering? En wat was jouw grootste? Ben je tevreden met jezelf? Vind je dat er nog ‘verbeterpunten’ zijn? Over welke actie(s) in het afgelopen jaar schaam je je? En op welke actie(s) ben je supertrots?
Wat zou je willen veranderen in 2012 en wat wil je hetzelfde laten?

Als je je leven inventariseert, is er dan iets waar je elk jaar toch weer tegenaan loopt? Iets wat je telkens doet wankelen of zelfs onderuit haalt?

Herken je dit? Je hebt het voor de buitenwereld voor elkaar. Een goedbetaalde baan, een leuk gezin, fijne vriendenkring, maar dan … dat ene… dat ene dat je steeds zo diep raakt dat je onderuit gaat en weer dagen nodig hebt om weer in balans te komen. Het maakt je radeloos en boos, want je komt er maar niet vanaf. Jouw zwakke plek, jouw zogenaamde achilleshiel. Wat is het?

  • Eten?
  • Een schreeuwende baas?
  • Pijnlijke opmerkingen van collega’s?
  • Die afkeurende blik van je vader?
  • Het weer verliezen van een vriendschap of een baan?

 


Wat is jouw achilleshiel? En wat zou je ermee willen?
Neem contact met me op als je er iets aan wilt doen.


Wil je een e-mailtje ontvangen zodra ik een nieuw artikel plaats?


©2019 Praktijk "Zijn wie je bent"